If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
принципно съпротивление от 0.33 не е чак толкова зле, а 0.27 си е направо екстра! да не говориме, че една кола с форма на капки би имала минимално съпротивление, ама съм сигурен че никой нема да я заглежда
ми написал съм - тествах 159 1.9jtdm 150hp ниво на оборудване High. Колата беше на 1 година и 6-7 месеца, 36000 пробег ...
Кое не ми хареса:
1. Вътре е тясно - аз съм 1,86 110 кила - косата ми се опитваше да опира по тавана, зад мен не може да седи цял човек
2. За няма и 36к км колата бе почнала да се раздрънква...
3. Не върви. Просто 150 кончета са малко, другото е че тая кола набира в някакъв смешен диапазон от 1000-1500 оборота (светнаха ме - трябвало ремап и се лекувало тва). Случи ми се на изпреварване да сменя 2 предавки нагоре - смятайте ...
4. Шумна е. Отвън много, вътре да кажем е ок, но пък имаше шумове от купето ... за 36000 км.
5. За една година и половина салона и волана имаха видимо износване - очевадна разлика имаше между пасажерската и шофьорската седалка.
и други дребни и дразнещи нещица ...
След тест-драйва отказах да купувам колата, единственото, което ми остана да и харесвам е екстериора - уникално красива и пропорционална кола. Очаквах повече, много повече - алфа ромео се самоубива с тея дизели (предполагам е, за да оцелее)
---------- Post added at 19:02 ---------- Previous post was at 18:58 ----------
Първоначално публикувано от SFINKS
стига бе Влади ,не убивай мечтите на 95 % от форума
съжалявам, ако убивам нещо - просто 159 беше в списъка с мои мечти и се самоуби ...
---------- Post added at 19:06 ---------- Previous post was at 19:02 ----------
Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev
най-посресдствената е тя
разбирам иронията и виждам, че точно такава караш - надявам се твоята да е в по-добро състояние и да не стигаш до моите виждания за колата ...
съотношението конски сили / маса и е най-слабото нещо на тази кола; добавям фабричен дефект рейка и съединител и оттам се получава тоя контраст между претенциите за премиум кола и реалностите ...
---------- Post added at 19:10 ---------- Previous post was at 19:06 ----------
и за да не е само негативното ... да - колата седи страхотно на пътя, приличен набор от екстри и глезотии, голям багажник и ... пак... уникална визия.
Защо да върви Алфа надолу ?
Какви са доводите за което ?
Ако има хора, които мислят така, моля нека споделят...
Че на мен ми се иска се Алфи да си карам за в бъдеще..
Ми нека го видим това Милано,
като го пуснат серийно за продажба.
Така нищо не може да се каже.
В квартала ми има едно чисто ново червено Мито...
Оглеждах го доста, но не мога да кажа със сигурност
дали ми харесва или не.
Прекалено късите бази по принцип нещо не ми допадат, както и "сливането" на предните фарове
с предната част на муцуната на шасито.
Н
Владу, сподели все пак впечатления и от стойката на пътя.
П.С. Дали това, че колата е тромава, не е твое впечатление на фона на "светофарното" Сузуки, което караш?
здр.
поведението на пътя е добро, много добро. Стабилна и същевременно комфортна е. И до там. Не съм сравнявал Сузукито с 159. Просто 159 не е моя избор, аз искам да усещам оня прилив на емоции съпътстващ рязкото ускорение и бързото доускорение... а не просто да давам газ и да се чувствам уютно. Това е АЛФА за бога!
Днес тествах лексъс is220d sl - кола с подобна маса и клас. 177 коня, 400Нм 2000-2600 оборота, 6 степенна ръчна, задно. Купих я. Не знам дали тея 27 коня или 40те Нм или по-комфортната возия или задното или ..., но знам, че тая тойотка е "по-кола" от 159... Това е от мен. Сигурно по-големите мотори и Ti оборудването ще направят и голямата разлика, но сред колите, от които мога да избирам няма такава ...
Относно темата....Алфа Ромео Милано ще е една найстина доста добра кола, доста по-добра от всяко средно статистическо лайно изсрано от другите производители.
И аз мисля че е така,ако следваме историята започнала преди 10тина години със 156-->147-->GT-->159,Алфа вади все по-добри и качествени автомобили.
Мен лично МиТо доста ми харесва,салона изглежда много приличен и с подбрани материали(разбира се нека минат няколко години).
Мисля че няма логика Милано да остане по - назад,особено от своя предшественик 147.
Когато купувах кола бях уточнил, че не искам италианска кола.
Случайно ми показаха 156 - цата и за 30 минути се вече бях влюбил.
Сега съм сигурен, че това е колата, която ми приляга.
Интересни са обаче "традициите" в съмненията относно качествата на италианските коли.
Не исках да купя такава, защото съм работил, като застраховател дълго време и най-общо при подновяване застраховката на италиански автомобил според немски таблици овехтяването на такава кола винаги е било огромно в сравнение с всички други.
Тоест застрахователната стойност на колата
пада драстично на следващата година при подновяване на полицата за сравнение с една Toyota например.
Много хора са силно резервирани, когато чуят за италианска кола, което все още не мога да разбера
дали се позовава на реални факти и впечатления или
на някаква "мълва" поддържана през годините.
За мен лично все още остава необясним факта,
че два автомобила със сходни параметри, при покупка
на употребявам автомобил са с по 2 000 до 3 000 лева
по-скъп в полза на марката Ауди, БМВ и тн.
Моля от сега нататък в тази тема да изказвате мненията си (положителни или отрицателни) за Алфа 149, като не се отклонявате много към другите модели и марки.
Comment